EN VERKLIG VÄN!

😀  Det är i alla fall tack vare de här båda männen som jag hamnade i Skåne som sångerska. Nisse "Dubbel-Nisse " Nilsson ägare till Lorry i Sundbyberg och Restaurang Fiesta på Sturegatan i Stockholm och den underbare vännen Gunnar Wiklund.

Här är första mötet med Gunnar på Lorry och vi sjunger- "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad"  till publikens förtjusning och applåder.

Gunnar blev verkligen en vän, en vän med hjärtat på rätta stället. Gunnar gick bort alldeles för tidigt, en 29 sept. 1989 efter en lång tids sjukdom.

NU TÄNDAS ÅTER LJUSEN I MIN LILLA STAD

🙂 Sjungit offentligt har jag gjort sedan jag var 7 år, men det var här min stora sångarbana började på allvar. Jag mötte min största och bästa vän Gunnar Wiklund . Gunnar och jag träffades på Lorry i Sundbyberg. Där fanns ett program som hette Nattsudd och den som ville kunde komma dit och sjunga. Alltid bra orkesterar som kompade oss amatörer. Den kvällen jag kom dit med mina noter på "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad" visste jag inte ens vem Gunnar Wiklund var. Hade bara hört låten med Lasse Lönndahl och tyckte genast om den. När jag stod där på scenen så skriker kapellmästarn:
- Du Gunnar, kom hit! Här är en tjej som ska sjunga din låt. Ni kan väl ta den tillsammans det vore kul.?Jag ville nog sjunka genom golvet just då när denne snygge kille kom fram och bugade, log mot mej och sade: - Va kul, det är klart vi gör.

😮Så blev det då min tur att kliva upp på scenen till Rolf Lindells orkester. Jag sjöng och när sista refrängen skulle börja kom Gunnar upp på scenen höll mej om midjan och vi sjöng refrängen tillsammans till publikens jubel och applåder.🤩😉
Ja det gjorde vi många gånger efter den kvällen. Vi sjöng även "Love me tender" i stämmor. Min goa goa vän Annika Risberg var också där och sjöng på med Roffe Lindells orkester, en duktig sångerska och en jättefin kompis. Annica turnerade med Roffe. Vi brukade åka till Lorry och dansa många kvällar i veckan och så hämtade Annika mej med sin brorsa Tommys bil. Väntade alltid utanför min port och såg till att jag kom in ordentligt.
                    
                       11-GÄST PÅ FIESTA
Jag vann en tävling på Lorry som innebar att jag fick
vara elvagäst (kl 23) på Fiesta i 2 veckor. Fiesta låg då på Sturegatan inne i Sthlm och ägdes av samma DubbelNisse som ägde Lorry. På Lorry fick jag då sjunga i två veckor till Bernt Öst´s sextett som var en helt underbar orkester. Där sjöng Gunnar och jag tillsammans några gånger. 

                     PROVBAND MED HÅKAN
Det är tack vare Gunnar som jag hamnade i Skåne. Han bad mej göra ett provband och lämna in till Lennart Ahlbom på artistförmedlingen med dessa ord. -Snälla gör som jag säjer, ingen vet hur bra du sjunger och ingen känner dej här uppe. Jag lovar dej att du har jobb inom en vecka. Jag gjorde som Gunnar bad mej. Jag ringde upp Håkan Elmqvist på Southern Mucic. Fick en tid en förmiddag. Jag sjöng in "Midnattsolen" och Alla andra får varann". Lämnade bandet till Ahlbom och det tog 3 dagar så fick jag ett telefonsamtal.
- Hej! Det kommer upp en kapellmästare från Kristianstad och söker en sångerska. Är du intresserad?  Jag sade ja och ett par dagar senare kom Ulrik upp till Stockholm. Mitt provband låg på grammofonbolaget Decca och vi körde dit. Ulrik lyssnade på halva "Midnattsolen" varpå han sade:
- Ja Git, jobbet är ditt om du vill ha det. Vi körde till Fiesta och intog en middag bestående av Raggmunk och stekt fläsk, skrev ett provisoriskt kontrakt och allt var klart. Det var bara en sak jag hade glömt. Jag fyllde 22 år den dagen, vilken lycka!!
 

                   VANN EN NY OPEL REKORD🙂
Dagen efter jag skrivit kontrakt med Ulrik köpte jag en dragningslista på FLIS-lotteriet. När jag kom ut från tobaksaffären kunde jag inte vänta utan läste första pris en Opel Rekord 1960-årsmodell har utfallit på lott nr 1198. Det numret har jag skrek jag till Bertil som jag åkte med in till stan. Jag hade skrikit och kramat honom mitt på Kungsgatan så han blev alldeles skräckslagen. Är det sant? Ja jag har lotten i plånboken och jag köpte den vid Tunnelbane-stationen i Farsta den kostade 2:- så jag köpte 2 lotter av tanten och nitlotten var jag ett nr från en teservis. 😀
Det roligaste av allt var att jag hade sagt till mina kompisar att nu när jag har klarat lappen, körde upp på Kungsholmen för Södertörns bilskola. Jag sade att nu ska jag bara vinna en bil, jag har redan köpt lott.
Ja så kan det gå när man har tur med fru Fortuna.

När det stod klart att jag vunnit så ringde jag upp Gunnar och frågade om han ville hjälpa mej att hitta det där stället där man kunde hämta bilen.
Naturligtvis ställde han upp direkt. Vi hämtade lott-beviset och sedan körde vi till GM och där blev det
uppståndelse när kontorsflickorna fick se Gunnar.
Det var en svart Opel och det tyckte inte Gunnar om utan frågade om de inte hade en snyggare färg. Ja vi har en grön i källaren. Ja sade Gunnar lägg vitt tak på den och vita däcksidor, vad kostar det? Jag betalar haha, det kostade 307:- och så var det klart.
4 dagar senare hämtade vi bilen och så körde vi ut
till min bror i Solna och visade upp min vinst.

🤩 Jungfruresan gick hem till Hagfors, jag bjöd med mej Lena Dahlman på turen. Hade döpt min bil till
"Stormvind" och i Hagfors stod en stolt mamma Judith och lillasyrran Carola och väntade. Det blev en kort tur för snart skulle jag köra ner till Skåne.
                       
                            TILL SKÅNE
Ja så kom då dagen så jag skulle flytta till Skåne och Broby. Det sista orden Gunnar sade var: Kom nu ihåg att om de där skåningarna är j..liga mot dej så ringer
du mej, då kommer jag och slår dom på truten..😀
Det behövdes inte för jag stortrivdes från första stund. Jag fick ju göra det jag helst av allt ville, nämligen SJUNGA!!!😀
Som sagt, VAD VORE LIVET UTAN GOD MUSIK?

Med sin sammetmjuka röst vann Gunnar Wiklund många beundrare. Blir så glad när de spelar hans låtar på radion. Önskar man kunde få se lite av de TV-program som han medverkade i.

Din rubrik

Kommentarer

11.10.2013 20:10

Julian

Hej!
Jag är ett stort fan av Gunnar Wiklund, jag skulle vilja komma i kontakt med dig,

Mvh Julian Olin

12.10.2013 09:33

Git Eldning-Olofsson

Hej Julian!
Klart att du kan ta kontakt med mej. Jag finns på facebook och du kan berätta vad du vill veta och varför!
Med vänlig hälsning Git

23.09.2011 16:29

Git Elfwing

Hejsan Annelie!
Klart som attan att jag ska höra av mej till dej snart. Hur hittade du mej.
Har du någon mailadress eller det bara en hemsida?
MVH/GIT

23.09.2011 05:55

ANNELIE NILSSON

HEJ ANNELIE HETER JAG...MIN PAPPA HADE LORRY
I SUNDBYBERG. JAG HÅLLER PÅ ATT SKRIVA EN BOK OM HONOM
HÖR AV DIG MVH/ANNELIE http://www.restaurang-lorry.se