Torsdagen den 23 september

😀 I dag den 23 september 2010 anlände till Tandådalen för 12:e säsongen. Det var strålande sol några timmar och med en stor hjälp av Carl-Anders och Bosse hann vi få upp vårt tält. 😀 Men säj den glädje som varar,😥 redan på eftermiddagen satte regnandet igång. Det höll på hela kvällen, hela natten. Även fredagen när den stora inkörningsdagen började. Då regnade det kontinuerligt hela dagen tror knappast att det var något uppehåll. Jag tyckte så synd om alla som kom och skulle sätta upp sina vintertält, för att inte tala om alla "slingvärdar" som skulle hjälpa alla till rätta. Det är noga med att alla vagnar står rätt i sin ruta.🙂 De som hade det värst var nog alla långhåriga vovvar, även Manne som har så kort päls var våt som en sudd efter varje runda. Det gick åt många handdukar för frottéring.


Lördag var det regn och kallt det kom faktiskt lite vita flingor bland regnet. Vi har haft - 2 någon natt. Vinden var kall och blåsten var inte heller så kul.

Söndagen bjöd på lite sol men kalla vindar. Vi vet ju att vintern är på väg häruppe så nästa gång vi kommer är nog marken vit.

Idag måndag den 27 september är det strålande sol men ack så kall vinden är.

JULDAGEN 25-12-2010

😀  Så var det dags igen för en fjälltur, nu blev det inte av att vi firade julen i Tandådalen p g a kyla och mycket mycket snö här hemma i Broby. Vi väntade med att köra upp till juldagen då det var bäst att få undan den mesta snön här hemma. Resan upp gick så fint och vi såg bara 7 lastbilar på hela resan ca 69 mil. Lite trafik och fina vägar överallt. När vi kom fram kl. 15.30 såg det värre ut än som bilden. Den tog vi på annandagen när Nisse hade skottat en del. Det var så varmt och gott i vagnen + 23, ute var det ca - 15.
Vi har haft det fint däruppe men tycker nog för både min och Mannes del att det var för mycket snö. Det snöade i nästan 3 dagar så det var bara att sitta inne och mysa. Manne i sin goa hörna och jag vid datorn eller någon gång vid TV:n.

Vi fikade med kompisar och de kom till oss så man behöver inte känna sej isolerad. Det är så mycket trevliga människor på vår gata som fått namnet
"The Sixth Avenue" där finns bara trevliga grannar.
I år saknar vi Siv och Kenneth men hoppas att vi ser
dom igen till påsken. Får se om det blir någon mer tur innan påsk. Det kommer ju ett sportlov och då brukar det vara full rulle däruppe. Det blev i alla fall 14 dagar den här gången också, hemresan gick den 7/1-11 då
var det riktiga vintervägar ända ner till Kristinehamn.
Solong tills vi hörs igen.
Git Nisse och Manne

ÅTERBESÖK AV KÄRA VÄNNER

😀  Hejsan igen!
Nu är bloggen rätt i tid. Detta hände innan vi körde upp till Dalarna för att avsluta vintersäsongen i Tandådalen för 12:e året. 🙂 

I lördagsfm. den 16 april fick vi besök hemma i Broby. Då kom Manne son Top Boston's Elliot med sin fodermatte och husse Mona och Christer. Med sej hade de också härliga Lilleman och Mannes favorit Fritjof. De var verkligen efterlängtade. Men vi fick mera gäster för då kom en till av Mannes favoriter nämligen Molly Drozd och hennes mamma Barbara Drozd och de hade med sej sin nyinköpta Mavve. En liten lekfull boston på 10 månader. Det gick hejvillt till i trädgården.

Det var verkligen ett efterlängtat återseende. Det blev så mycket lek som det kan bli med 5 st lekfulla och glada bostonterrier. En fröjd för ögat att se. Klart att det blev mycket fotograferande av både Molly, Christer och Git.🤩


Vi avslutade lekarna och passerade oss in i köket till ett dukat kaffebord med mina omtalade goda kakor. Det blev goda bullar, Tosca-rutor, Hallongrottor och spritsar. Mums mums.


Jag ska lägga ut lite bilder så småningen från den lekfulla dagen hemma i trädgården. Tror de kommer att placeras under fliken "Mannes bus och lekar"
Ha det gott tills vi hörs igen. //Git

DAGBOK FRÅN SJÄTTE AVENYN I TANDÅDALEN

😎 Onsdagen den 20 april 2011.
Hejsan!😀
Nu har jag matte Git varit riktigt slö men bloggen. Det har hunnit bli ett nytt år 2011 och vi har hunnit med en hel del. Nu är det verkligen på tiden att jag får loss tummarna i bloggen.

För det första så har det varit en jäkla lång vinter med mycket snö både i syd och norr. Men vi har varit i vårat älskade snöparadis Tandådalen där vi har vår husvagn. Där trivs vi gott, men det hade inte behövts vara så jädrans mycke snö det är inte gott för små tassar.

Vi var här på sportlovet och hade det mysigt i all denna snö, har nog aldrig sett så mycket här på campingen men var vid Sälenstugan 1988 då var det visst ett snödjup mellan 1.50 - 1,80 m, få hyrde vi stuga på Mjölkbuvägen 6. Här på Caravan Clubs Camping har vi bott i 12 säsonger .

Nu är det påskveckan och vi kom hit i måndags, sol och härligt väder. Eftersom påsken är så sen i år så är det torrt och fint här på campingen. Jättebra för alla vovvar. Annars om åren brukar det vara blött och lerigt när all snön smälter. I går var det härligt solsken hela dagen fast vinden var lite kylig. Det var jätteskönt ute i solen, men i går kväll kom det som vanligt (när vi är här) en regnskur.

I dag onsdag är det mulet och + 8 grader, vi hoppas att vi snart ska få se solen igen. När solen kommer så förstår ni så åker våffeljärnen ut och vi gör ett stort långbord är på vår gata som fått namnet "Sjätte Avenyn". Jag ska försöka bättra mej med bloggandet men ibland är det så mycket annat som kommer i vägen.
Så jag avslutar här med att fortsättning följer. Ha det bäst hälsar Git.

 

TISDAG DEN 10 MAJ I SOLIGA BROBY!

😀  Ja då var vi hemma igen och med (som det ser ut) sommar och sol. Vi har ett underbart väder nu och hoppas att mina blommor får vara ifred för ev. järnnätter som det alltid hotas med i början på juni. Idag hörde jag på radion att vi kan vänta oss åska här i norra Skåne. Usch, det tycker jag inte om. En som trivs alldeles fantastiskt är Manne när han är hemma igen i sin trädgård. Att slippa det där förbaskade kopplet som man måste ha när man är på resande fot är inte så kul.😥
Snart börjar sommarens utställningar igen, den ena efter den andra och vi får se var vi ska ställa Manne i år. Det blir väl några ställen, kanske inte så många som 2010 men den klassiska hemma i Värmland den missar vi aldrig. Vi har varit där 2008-2009-2010 och nu blir det 4:e året 2011. 😀 Klart att det blir mycket värmland för
"Värmland dä ä mitt liv dä se".
Nu ser vi fram emot Specialen "Bostonshowen" i Jönköping den 5 juni. Där brukar det vara ca 100 bostonterrier anmälda. Då får vi träffa många av Mannes valpar och även hans pappa Lillfjällets Prince Rodi och Mannes mamma Lillfjällets Onnie Sisse. Det blir väl också lite halvbrorsor och halvsystar kan jag tro.
😉 Har en annan favorit där och det är Turid Alhbom från Norge hon brukar också komma till Ransäter.

Nej nu får jag nog fortsätta att göra lite nytta här hemma i huset, tvätt och städning gör sej tyvärr inte själv.
Ha det gott alla våra kära vänner så hörs vi snart igen!
CARPE DIEM! Ha det bäst hälsar Git Nisse och Manne