Mina goda recept

Antal portioner 4

Det behöver du

Ett gott råd innan du börjar: SE TILL ATT BRASPANNAN MED BAKPLÅTSPAPPER ÄR SMORD.

INGREDIENSER

3 ÄGG SOM SEPARERAS I VARSIN SKÅL. INNAN DU GÖR SMETEN VISPAS ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM SOM FÅR VILA TILLS DU BRETT UT SMETEN PÅ BRASPANNAN.

SMETEN3 ÄGGULOR VISPAS PORÖST MED 1½ DL SOCKER

5 MSK MJÖLK

½ DL SMÄLT SMÖR (JAG TAR FLYTANDE SMÖR OCH RAPSOLJA

SEDAN BLANDAS DE TORRA INGREDIENSERNA I.

MARÄNGTÅRTA ENKEL OCH GOD

Hur man

🙂Nu rör du försiktigt ner 2½ dl socker i de uppvispade äggvitorna. Bred snabbt ut över tårtsmeten strö över 50-75 gram hackad sötmandel. Sätt in kakan i 200 grader på fals 3 i ca 20 min. Håll koll på hur din ugn gräddar, min tar ca 18 min.

Tag ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan på mitten och när den kallnat vispa ca 3-4 dl grädde och lägg emellan. För den som önskar kan man lägga hallon och röda vinbär tillsammans med grädden.

Lycka till och smaklig gofika hälsar Git!

Antal portioner 10

Det behöver du

Ett gott råd innan du börjar: SE TILL ATT BRASPANNAN MED BAKPLÅTSPAPPER ÄR SMORD.

INGREDIENSER

3 ÄGG SOM SEPARERAS I VARSIN SKÅL. INNAN DU GÖR SMETEN VISPAS ÄGGVITORNA TILL HÅRT SKUM SOM FÅR VILA TILLS DU BRETT UT SMETEN PÅ BRASPANNAN.

SMETEN3 ÄGGULOR VISPAS PORÖST MED 1½ DL SOCKER

5 MSK MJÖLK

½ DL SMÄLT SMÖR (JAG TAR FLYTANDE SMÖR OCH RAPSOLJA

SEDAN BLANDAS DE TORRA INGREDIENSERNA I.

MARÄNGTÅRTA ENKEL OCH GOD

Hur man

🙂Nu rör du försiktigt ner 2½ dl socker i de uppvispade äggvitorna. Bred snabbt ut över tårtsmeten strö över 50-75 gram hackad sötmandel. Sätt in kakan i 200 grader på fals 3 i ca 20 min. Håll koll på hur din ugn gräddar, min tar ca 18 min.

Tag ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan på mitten och när den kallnat vispa ca 3-4 dl grädde och lägg emellan. För den som önskar kan man lägga hallon och röda vinbär tillsammans med grädden.

Lycka till och smaklig gofika hälsar Git!

Kommentarer

26.09.2015 15:36

Git Elfwing-Olofsson

HÄR SKA JAG LÄGGA IN RECEPT PÅ MIN MARÄNGTÅRTA. BEGRIPER INGENTING

26.09.2015 15:35

Git Elfwing-Olofsson

Varför står här lasagne, jag vill inte att detta ska stå här