40 GODA SEMLOR
Antal portioner
Det behöver du
JÄTTEGODA SEMLOR
Till 40 st behöver Du detta: Ugn: 250 grader i 9-10 minuter.
150 gram smör el. margarin
50 gram jäst (röd)
6 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
2 äggulor
1 tsk hjorthornssalt blandas i mjölet
16 – 20 dl vetemjöl (ca 1 kg)
FYLLNING: OBS!!! (Till 20 bullar)
2 äggvitor
150 gram malda mandlar
1 dl strösocker
Inkromet från de färdiga bullarna blandas
med lite mjölk.
4-6 dl vispgrädde
Baka och njut av dessa till en kopp gott kaffe.
Kram och lycka till.
Git Elfwing
PS. Lägg bara 15 st per plåt, de flyter gärna ihop.DS.
Hur man
Du gör en vanlig deg, gärna i assistent som får jäsa under duk i ca 30 minuer. Kör degen i assistenten ett par minuter istället för knådning. Dela först degen på hälften och dela sedan varje bit i 20 delar. Baka sedan ut semlorna som får jäsa i ytterligar ca 20-25 minuter. Pensla med äggula och mjölk före gräddningen. Grädda cirka 9-10 minuter.
PS! Har tyvärr ingen bild på bara semlorna.
Senaste kommentaren
Har precis kommit över ep'n inspelad 1961 med bl.a Örkelljunga skyttepaviljong.
Skiva och konvulut är i perfekt skick.
Har ni,baserat på erfarenheter nån aning om värdet på den.Kollade på discogs,men
Hej Git!
Kommer du ihåg var Agne bodde när ni spelade ihop?
Anna och Ragnar. Anna var min farmor. Vi träffades där när ni skulle åka iväg och spela. Jag fick åka med er!
Hej och tack för en trevlig sid. Gunnar Fredberg, Carelia Records och dokumenterar Värmlands musikhistoria.
Ber om ursäkt och det är lätt att glömma. Man är ju ingen ungdom längre. Ska försöka rätta till felet om jag minns hur man gjorde. Mvh Git