GITS GODA MARGARETA-BULLAR CA 130-140 ST
Antal portioner
Det behöver du
GITS GODA MARGARETA-BULLAR CA 130-140 ST!
Ugn 250-275 grader beroende på spis. Gräddar aldrig
i varmluft då blir bullarna torra.
Gör fyllningen kvällen innan om du ska baka på förmiddagen.
Blanda den i assistent om du har.
6 hg. Margarin
5 dl socker
3 hg mandel (ej skållad)
Degen skall bakas ut direkt, jäses ej.
1.3 liter KALL mjölk
4 – 5 msk socker
3 paket röd jäst = 150 gram
250 gram smält margarin, lite avsvalnat
2 – 3 tsk malen kardemumma
1 kryddmått salt.
Vetemjöl tills degen känns bra.
Numera köper jag ICA:s vetemjöl, Kungsörnen är det
så mycket klumpar i så det är rent bedrövligt.
Dela upp degen i 4-5 bitar, kavla längder och stryk på
den goda mandelblandningen. Rulla ihop och skär bitar
och lägg i formar.
Låt jäsa ca 25 min pensla med ägg och grädde
strö över lite pärlsocker efter behag.
Lycka till
Kram från Git
Bullarna är mycket goda.
Senaste kommentaren
Har precis kommit över ep'n inspelad 1961 med bl.a Örkelljunga skyttepaviljong.
Skiva och konvulut är i perfekt skick.
Har ni,baserat på erfarenheter nån aning om värdet på den.Kollade på discogs,men
Hej Git!
Kommer du ihåg var Agne bodde när ni spelade ihop?
Anna och Ragnar. Anna var min farmor. Vi träffades där när ni skulle åka iväg och spela. Jag fick åka med er!
Hej och tack för en trevlig sid. Gunnar Fredberg, Carelia Records och dokumenterar Värmlands musikhistoria.
Ber om ursäkt och det är lätt att glömma. Man är ju ingen ungdom längre. Ska försöka rätta till felet om jag minns hur man gjorde. Mvh Git