ÄNTLIGEN ÄR JAG HEMMA IGEN!!

Den här knasiga bilden har jag försökt att vända.

😀 Tidigt på morgonen den 29 november 2016 kom "Svens Flyttningarfrån Hanakog till Bödkaregatan 37 i Broby Östra Göinge Kommun i Skåne. Lådor packades färdigt och bars ut liksom möbler och mitt kära piano. Det slutade med 105 flyttkartonger + möbler. Kl 12.30 lämnade jag Karin och Manne huset och flyttgubbarna, körde till apoteket en sista gång. Vidare till korvkiosken, fick lite mat och kl 13 bar det iväg mot värmland och mitt kära Hagfors.

Karin Olsson

Ska berätta att lilla Karin Olsson var min första granne när jag kom till Broby okt 1960.  Jag skulle börja som sångerska i Ulrik wittmans Hammondsextett. Jag blev en idol för Karin och vi blev så goda vänner, den vänskapen har varat. Därför frågade Karin_ Vill du följa med med en vecka till Hagfors och hjälpa mej med flytten! Får jag det sa hon? Hon blev så glad och jag också. Resten får ni höra här!!

Det var en dryg resa, jag körde upp till Habo ovanför Jönköping sedan lämnade jag över ratten till Karin Olsson. Karin hade kört mycket mörkertrafik så det var bäst så! Jag har GPS och hittar den där vägen hem så bra men i Kristinahamn hittade vi inte skylten mot Filipstad. Skit i det sa jag till Karin jag hittar hem över Karlstad, innan Karlstad kör vi över Molkom. Det gick fint när vi kom till Hagfors tog jag över ratten, vi skulle övrnatta i Geijersholm hos min släkting Lennart Finnkvist.  Jag hittar ju lätt därhemma men skylten till Bruket 2 var borta. Jag körde en km för långt, vände där i mörkret och när vi kom där jag visste hade de bytt skylt. Där står det numera "Herrgården".

Vi kom fram till Lennart kl 21.30 som väntade med världens goaste Portergryta, snöbollspotatis mm. Vi var både trötta och utsvultna. Vi hade rastat efter vägen ett par gånger med bara fika och korv.

Efter att ha intagit en god middag installerade ví oss i Lennarts fina hus. Vi sov så gott till kl 06.00 då var det dags att stiga upp!!

DAG 1.

Efter frukost tidigt nästa morgon var vi på plats på Vällarevägen 10 C.


Lennart hade gjort fika och mackor till chauffören som kom med flyttlasset från Skåne. Hade med sej en man som hjälpte till och snart var alla 105 flyttlådor och bohag inne i lägenheten.

Ja här stod vi nu och tittade på alla 105 lådor att plocka ur. Vi slet som djur alla tre. Tänk vilken enorm hjälp jag hade av lilla kära Karin och Lennart . Jag kan aldrig med ord beskriva denna enorma hjälp jag fick. Jag skänkte bort så mycket och vi körde till Röda Korset. Jag har fortfarande inte rensat min stora klädkammare. Halva stången hänger det gardiner, en hel låda med dukar och tavlor en blev en gåva till en släkting.  

 

Följande dager var som att leva i kartonger. Det packades ur och in i skåp och lådor. Hur i hela världen kan man samla på sej så mycket attiraljer. Man kan tro att man är född till ekorre. 🙂Ska så småningom lägga in så mycket foto jag kan. Kära kompisen Karin stannade en vecka och jag saknar henne ännu. Hoppas hon kommer snart och hälsar på. Ska föresten berätta roliga saker för er som hänt. När jag inte har hittat saker och letat så febrilt, då har jag ringt Karin och frågat!!🤪 Var ligger det och det, jo svarar  hon det la jag i klädkammare vid sidan om backskåpet!! 🤩ja det är klart att hon hade rätt. Där låg min påse med BH!! HAHA! Ja lilla Karin jag kan inte begripa hur du fick upp alla jäkla blomvaser så högt upp. Fick be grannen Robert att plocka ner ett par när jag behövde dem!

Nej nu får jag sluta för idag 28/7 och göra lunch fortsätter när jag får tid.

🤭

Rubrik FLYTTEN FRÅN BROBY HEM TILL MITT KÄRA VÄRMLAND OCH HAGFORS!

Det här är en paragraf. Klicka här för att lägga till din egen text och redigera paragrafen. Det här är rätt ställe att skriva lite mera om dig själv och introducera hemsidan för dina besökare.

INFLYTTNING PÅ VÄLLAREVÄGEN 10 C

Det här är en paragraf. Klicka här för att lägga till din egen text och redigera paragrafen. Det här är rätt ställe att skriva lite mera om dig själv och introducera webbsidan för dina besökare.

Vi fick det jobbigt med de 105 flyttkartongerna när de duktiga killarna hade lastat av på morgonen den 30november 2016.

Flyttkartonger hade jag 105 st

Vi hade ett strängt jobb jag, Karin och Lennart när gubbarna lastat av.