Mina recept
Antal portioner 4
Det behöver du
😀 Här kommer en verkligt god maträtt som är lika god andra dagen. Kan inte säja hur mycket potatis som behövs men enligt bilden så tror jag.Ca 1½ kg och
ca 3-4 hg mager rökt bog, köper den i bit.
Arbetssättet kan liknas vid när man gör en Janssons frestelse.😉
GITS SKINKPUDDING
Hur man
Börja med att skala potatisen, skär den rökta bogen i skivor ca 7 mm och skär dem sedan i tärningar. Lägg tärningarna på stekjärnet och bryn dem lite, tag lite salt och slå till sist över ½ dl vatten. Tag järnet från plattan.Smörj glasformen eller pensla med flytande margarin, kör potatisen i matmäster om du har en sådan, annars skär med kniv. Fyll halva formen med potatis, slå sedan över köttet, fyll sedan på mera potatis så formen blir full (lätt rågad). Vispa 2 ägg och tillsätt 2 dl vispgrädde 2 kryddmått salt, rör om. Slå äggblandningen över potatisen, lägg på 3 små klickar med milda ca 50 gram. Sätt in formen i ugnen på fals 2 i 225-250 graders ugn i 1 tim och 15 minuter.
OBS! Efter halva tiden lägger jag över aluminiumfolie så den inte blir för mörk på ytan.
Senaste kommentaren
Har precis kommit över ep'n inspelad 1961 med bl.a Örkelljunga skyttepaviljong.
Skiva och konvulut är i perfekt skick.
Har ni,baserat på erfarenheter nån aning om värdet på den.Kollade på discogs,men
Hej Git!
Kommer du ihåg var Agne bodde när ni spelade ihop?
Anna och Ragnar. Anna var min farmor. Vi träffades där när ni skulle åka iväg och spela. Jag fick åka med er!
Hej och tack för en trevlig sid. Gunnar Fredberg, Carelia Records och dokumenterar Värmlands musikhistoria.
Ber om ursäkt och det är lätt att glömma. Man är ju ingen ungdom längre. Ska försöka rätta till felet om jag minns hur man gjorde. Mvh Git