Rubrik
Det här behöver du:
GITS SOCKERKAKA
1.
2 Ägg
2 kkp socker
75 gram smällt smör behöver inte svalna men
blandas med en kkp hett vatten (ur kranen)
2 kkp vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och
använd alltid samma storlek av kkp hela tiden.
Den här sockerkakan är mycket saftig och fin, håller sej fin i formen en vecka. Går att frysa. Själv gör jag alltid dubbel sats. Den brukar gå åt som smör i solsken.
2 Ägg
2 kkp socker
75 gram smällt smör behöver inte svalna men
blandas med en kkp hett vatten (ur kranen)
2 kkp vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och
använd alltid samma storlek av kkp hela tiden.
Den här sockerkakan är mycket saftig och fin, håller sej fin i formen en vecka. Går att frysa. Själv gör jag alltid dubbel sats. Den brukar gå åt som smör i solsken.
Så här gör du:
Vispa smör och socker pösigt inte för länge tillsätt det smälta smöret + hett vatten, blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Häll upp smeten i smord form med ströbröd (köper Coops som verkar vara sockerfritt och då fastnar inte sockerkakorna i formen).
Sätt in sockerkakan på fals 1 i 200 grader ugn i 37 min.
Jag är noga med tiden
men känn med sticka, alla ugnar är lite olika.
Lycka till. Kram från Git
Git Elfwing-Olofsson
Hej Monika! Du kommer att lyckas.Jag brukar göra dubbel sats. Skär en lagom bit lägger på vispad grädde, lite hallonsylt och så en bit till, blir en god tårtbit
Monika Österlund
Hej Git!
Nu skall jag försöka baka en sockerkaka efter detta recept.
Kram Monika