🙂GITS MAZARINER

Det här behöver du:
🙂   GITS MAZARINER
Ugn:  200 - 225 grader i ca 10 - 13 minuter.

Till 30 st                                       Dubbel sats
160 gram vetemjöl                 320 gram vetemjöl
100 gram smör                        200 gram smör
  40 gram socker                      80 gram socker
1 ägg                                         2 ägg
1 msk vispgrädde                     2 msk vispgrädde
 
Blanda alla ingredienserna och låt vila medan du gör fyllningen.

FYLLNING                                       FYLLNING  
2 små ägg                                    4 små ägg
75 gram smör                            150 gram smör
1½ hg socker                              3 hg socker
½ dl vatten                                 1 dl vatten
½ dl hallonsylt                            1 dl hallonsylt

 
Så här gör du:

 

🙂  Skålla och mal mandeln, rör smör, socker och ägg. Rör ner den malda mandeln tillsätt vattnet. Smeten blir ganska lös. Jag lägger ungefär en dessertsked i varje form. Pensla formarna med flytande milda, det är enklast så.

Lägg degen i mazarinformarna och arbeta som när du gör mandelmusslor.

Tillägg:
Då jag gjort fyra (4) satser har jag bara behövt 3 satser med fyllning. Jag fryser in de flesta oglaserade. Nu hade jag florsocker med citronsmak som blev ganska gott. Har även köpt florsocker med chokladsmak att pröva med nästa gång.

Lycka till! Kram Git
Googlar ett foto så länge! 🤭