Första bilden av Ulrik Lindholms Electrosextett. Bertil Kennet Gunnar Git Åke och Inge.

🙂 Sommaren 1964 första sommaren då jag var fri från turnerande. Måste erkänna att det kändes konstigt, vi förlovade oss i april, tog ut lysning. Då började Nisse arbeta i Danmark och det drog och slet i mej. Men precis som någon däruppe hörde mina tankar så ringde de från Ulrik Lindholms orkester och sade så här:

-Git du måste komma och hjälpa oss, vi behöver en sångerska och du är den rätta. Du kan ju de flesta texterna och har lätt för att lära så vad säjer du?

Ja för min del var det en dröm att få börja sjunga igen, det var ju Ulrik Wittman som ägde orkestern men var inte själv med. Därav namnet Ulrik fårn Wittman och Lindholm från Bertil. Han hade bildat denna orkster innan jag slutade i Wizex så jag visste om den.

Han hade i alla fall en trevlig och duktig kapellmästare vid namn Bertil Lindholm en mycket känd och duktig jazz-gitarrist. Bertil bodde (och bor fortfarande) i Lönsboda. De överiga killarna var Åke Nilsson och Per Fredriksson från Kristianstad, Kenneth Färm från Älmhult, Inge Nilsson från Olofström och så jag från Broby.

Den 9 sept. skrev jag kontrakt med Ulrik Lindholms och då hade jag varit hemma drygt 100 dagar men det räckte för att längta tillbaka scenen och publiken.

Eftersom jag först var lite tveksam till det där med B-skatt så sade jag till Ulrik Wittman som ägde gänget: - Jag börjar på det villkoret att jag får A-skatt för då vet jag att skatten kommer in rätt.

Sedan satte vi igång att repetera låtar det gjorde vi i Lönsboda Folkets Park oj vad det var skönt att få igång sångrösten igen. Det var jättetrevliga killar och de spelade snyggt. Sättningen var ju inte densamma som jag var van från Wizex men det gick fint.

Ulrik Lindholms sättning var:

Bertil Lindholm Gitarr och sång- kapellmästare

Åke Nilsson saxofon-gitarr

Inge Nilsson saxofon

Per Fredriksson bas och sång

Kenneth Ferm trummor

Git Elfwing sång

Jag orkade inte vara borta från sången längre. Den 23 september 1964 började jag i Ulrik Lindholms Electrosexsett. 

Premiären hade vi i Bromboda 23/9-64

Fredag 25/9  Markaryd

Lördag 26/9  Valje Nöje

Söndag 27/9  Eneryda

Onsdag 30/9  Färlöv

Det var första veckan med Lindholms och fullt ös överallt. Så härligt och jättekul att åter få möta publiken.

Onsdag  7/10   Veinge

Fredag   9/10  Tallen Mjällby

Lördag  10/10  Örkelljung

Söndag  11/10  Skurup

Ja här fortsatte vi med fyra spelningar per/vecka eller som det så fint heter idag gig!

Risinge

Urshult

Ödåkra

Hallaryd

Osv. 19 gig i okt 1964

16 i november 1964

13 i december 1964 - Nyårsafton gig i Stjärnborgen

1965 januari hade vi 18 gig, här tog min bok slut, men det var gott om bokade spelningar 1965.

Ska försöka lägga in lite foto från den här tiden, jag har inte hittat så många men hoppas få några till av Bertil. Ska göra en annan sida om när vi gamla polare hade en återträff i Lönsboda den 16-8-1988.

Tills dess så hörs vi igen.

Kram på er alla/Git

 

 

 

Kommentarer

18.04.2021 16:27

Janne

Hej
Inge som spelade saxofon heter inte Nilsson.
Han heter Andersson. Min Pappa:)

15.12.2021 22:08

Git Elfwing

Ber om ursäkt och det är lätt att glömma. Man är ju ingen ungdom längre. Ska försöka rätta till felet om jag minns hur man gjorde. Mvh Git