Mina recept

Antal portioner 45 ST

Det behöver du

TOPPENGODA HAVREKAKOR

225 GRAM SMÖR

3 DL HAVREGRYN (GYLLENHAMMAR)

3 DL VETEMJÖL

1 TSK BIKARBONAT

1½ DL STRÖSOCKER

 

 

   

 

TOPPENGODA HAVREKAKOR

Hur man

Blanda alla ingredienser i en skål, skälp sedan upp allt på bakbordet och knåda till en deg. Dela degan i 2 bitar. Gör två rullar ca 3-4 cm tjocka. Skär skivor ca 5 mm tjocka. Lägg på bakplåtspapper, lägg dem inte för tätt då de flyter ut lite.

Grädda i 175 graders ugn i ca 12 min beroende på ugn. Går jättebra att frysa men är så goda så det är knappt lönt att frysa in dem. Jag gör dubbel sats det är lika bra. Receptet har jag fått av min svägerska Inga-Britt Mattson.