Antal portioner 4
Det behöver du
FALUKORV MED PRESSAD POTATIS
Ugn 175 grader i ca 30-35 minuter
Tag en rak falukorv och skär ca 4 cm tjocka skivor och gröpa ur skivorna i mitten med ensked så du får en rund grop. Lägg sedan skivorna i en smord eldfast form.
FALUKORV MED PRESSAD POATIS
Hur man
Tag det urgröpta och hacka det i små bitar, lägg det i en skål. Där blandar du alltsammans till en smet.
1 dl Créme Fraiche, (kan också använda Keso)
lite piffi allkrydda,
lite röd paprikapulver.
½ dl riven ost (beroende på hur många pers)
Du kan du även ta de kryddor du gillar.
När du rört om allt så klickar du massan i groparna på falukorven. Strö till sist över lite riven ost. Sätt in formen i ugnen på fals 2 eller 3 beroende på ugn.
Serveras med pressad potatis, gelé eller en god sallad.
PS! Rätten är lika god dagen efter, jag värmde resterna tillsammans på en tallrik i micron. Det smakade utmärkt.
lYCKA TILL/GIT
Antal portioner 4
Senaste kommentaren
Har precis kommit över ep'n inspelad 1961 med bl.a Örkelljunga skyttepaviljong.
Skiva och konvulut är i perfekt skick.
Har ni,baserat på erfarenheter nån aning om värdet på den.Kollade på discogs,men
Hej Git!
Kommer du ihåg var Agne bodde när ni spelade ihop?
Anna och Ragnar. Anna var min farmor. Vi träffades där när ni skulle åka iväg och spela. Jag fick åka med er!
Hej och tack för en trevlig sid. Gunnar Fredberg, Carelia Records och dokumenterar Värmlands musikhistoria.
Ber om ursäkt och det är lätt att glömma. Man är ju ingen ungdom längre. Ska försöka rätta till felet om jag minns hur man gjorde. Mvh Git